lørdag den 20. august 2011

Flettaske

Man skærer 352 stykker papir på 6 x 13 cm og så går man ellers bare igang - dvs. jeg skar dem nu lidt hen ad vejen, for jeg anende jo ikke hvor mange der gik til ;)
Samtidig kasserede jeg en del fordi jeg ikke ville have farvebilleder ind over - tasken skulle være sort, hvid og turkis som er kendetegnende for Vejle Amts folkeblad.


På hvert stykke papir sidder et stykke pakketape på ca. 10 cm. Dette for at den kan tåle vind og vejr. Jeg brugte omkring en halv rulle. Tasken er syet sammen med tyndt knyttegarn. Jeg fandt undervejs ud af at den skulle syes sammen fra forsiden for at blive rigtig tæt.


Foeres skulle den også og her måtte Pernille levere stoffet, ( utroligt med mit lager )Jeg valgte, efter at have fundet fidusen på den første ring, at tasken skulle have en bund så der også kunne være en smule i den - den var såmænd ikke så svær at lave som det så ud til.


Foret er syet, lidt af et regne stykke fordi forsiden af stoffet jo skulle frem indvendig i tasken og jeg besluttede at den også skulle have en lille lomme indvendig til f.eks. kørekort eller penge.


Først syede jeg foret færdig med begge lynlåse - og fik det hele vendt rigtig :) så lynlåsene blev gemt der hvor de skulle gemmes :D


Derefter skulle det hele syes på slutringen, hmm ikke det nemmeste, men da jeg fandt ud af at jeg kunne stikke i papiret med en spids nål fik jeg også syet det ordenligt på.


Tasken er klar til at få syet sidste ring på.


Ringen er klar med lynlås og foer tilpasset tasken, jeg måtte lige have det kortet lidt for at det passede, så det gav alså en søm i bunden, hvilket jeg ikke havde i første omgang.


Lædersnor i lynlåsen så den er nem at få lynet op og i, men samtid er der mulighed for at tage den over armen/skulder.

Str. blev ca 28 x 15 cm. og jeg har 52 stykker papir på en omgang.


Finito med navn på modtagen, så må jeg jo se hvornår der bliver en anledning ;)


Vejledning til taskefletteriet ligger b.la. på you tube, men jeg synes denne blog har en super god vejledning:

http://genbrugblirguld.blogspot.com/

Så tak til Helene, som ejer bloggen.

3 kommentarer:

Erna sagde ...

Hver den er blevet god, flot gået af første gangs flet. Den passer jo lige til en "avispige", modtageren bliver sikkert helt vildt glad for den

Conni sagde ...

Det blev hun og kollegaerne misundelige :-)

knhobby sagde ...

Dejligt hun synes om den. Det er altid sjovt at prøve noget nyt.