onsdag den 17. februar 2010

symaskinekørekortJa nu er prinsessen jo snart 6 år, og skal starte i børnehaveklassen til sommer, og så er der jo visse ting man skulle kunne. Til hendes egen fortrydelse har hun ikke lært at læse endnu, men symaskinen er hun efterhånden så skrap i, at mormor har klargjort et symaskine kørekørt til hende. Den er printet ud fra nettet og da jeg begyndte at læse for hende hvad det egentlig indebar at få et symaskinekørekort, når man gik i skole, var hun straks klar. Det der med at følge stregerne er lidt svært, ( ja jeg synes ellers hun klarer det fint ) men man er vel lidt perfeksionistisk selv om man kun er 5 :)
Og så skal man jo også lære at tråde maskinen, men da mormor kun kan vise hende overtråden, rejser hun sig op og siger , det kan jeg da godt, og vups, når Laura er i nærhenden skifter hun tråd.
Undertråden er straks værre, den bøvler jeg selv med endnu, jeg kan simpelthen ikke få tavet på det, måske fordi jeg er kejthåndet. Ny maskine, ny måde.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej! Vores datter på 10 har opdaget symaskinen - hun vil med det samme til at sy de store rober - aber NEIN - både mor og far tog jo symaskinekørekort i sin tid - det skal hun også ha´ fornøjelsen af - MEN de øvelser som jeg kan se dit barnebarn sidder med (ligner dem jeg brugte for 30 år siden på en prik) kan jeg ikke finde på nettet. Kan du hjælpe?
Med venlig hilsen
Per Frank
21243478/86466044
perfrank@bluebottle.com

knhobby sagde ...

http://dk.bernina.com/news_detail-n177-r0-i3572-sDK.html

her finder du kørekortet, det er såmænd en bernina ting.
En tilståelse hun fik ikke syet ret meget kørekort inden det blev byttet ud med stof.
En god ting hvis din maskine kan sættes lidt ned i hastighed, eller sæt noget i klemme på pedalen.

knhobby sagde ...

hmm linket virker ikke, men den danske bernina side under skoleservice